Közélet

2009.04.17. 09:53

Új sportcsarnok a főiskolán

Az elmúlt másfél évben több mint egymilliárd forintot költöttek a Kecskeméti Főiskolára. Jól gazdálkodtak a pénzzel: zeneteremre, sportcsarnokra, új könyvtárra és fűtés-korszerűsítésre egyaránt futotta.

Magyarvári Annamária

A Kecskeméti Főiskola tegnap (csütörtökön) egész napos ünnepi rendezvényen mutatta meg magát és újdonságait az érdeklődőknek. Aki kíváncsi volt, megtudhatta, milyen beruházásokkal, eszközökkel gyarapodott és fejlődött a műszaki, kertészeti és tanítóképző karból álló intézmény az elmúlt bő másfél évben. „A fejlesztések a korszerű Kecskeméti Főiskoláért 2008–2009” elnevezésű rendezvényen dr. Danyi József rektor és a kari dékánok személyesen is ismertették a főiskola elmúlt másfél évének eredményeit.

A fejlesztésekre eddig már összesen egymilliárd forintot fordítottak, és még az idén további 800 millió forintot szánnak eszközbeszerzésre, -beruházásra. A fejlesztések fő forrása annak a 18,9 hektáros homokbányai ingatlannak az értékesítéséből származott, amit a főiskola eladott. A bevételt teljes egészében az oktatás minőségi feltételeinek javítására és modernizálására fordították. Így valósult meg többek között az intézmény teljes fűtésrekonstrukciója (napkollektorok, energiatakarékos kazánok, távfelügyeleti rendszer) mintegy 430 millió forintból, valamint a tanítóképző könyvtárának és zenei épületének felújítása, ami 211 milliós beruházást jelentett.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A megnyitó utáni kosárlabda mérkőzésen Zombor Gábor is részt vett
[/caption]

A GAMF területén hosszú évek után felépülhetett egy új sportcsarnok 330 milliós beruházással. A 45-ször 25 méteres épületet modern, mozgatható berendezésekkel szerelték fel, így a csarnok alkalmas kézilabda-, röplabda-, kosárlabda-, valamint teniszmérkőzések lebonyolítására is. Sajnos a beépített nézőtérnek azonban nem maradt hely. Ezt a hiányt a főiskola vezetése a közeljövőben mobil lelátók beszerzésével szeretné megoldani. Emellett eszközbeszerzésekre, számítástechnikai és laboratóriumi eszközök vásárlására is 110 millió forintot fordítottak az utóbbi hónapokban.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A főiskolások formagyakorlata is a nyitány része volt
[/caption]

Danyi József rektor így fogalmazott:
– Régen volt ilyen lehetőségünk fejlesztésekre, és lehet, hogy sokáig nem is lesz. Igyekszünk jó gazdái lenni a főiskolának, és mindent megteszünk azért, hogy főiskolánk lépést tartson a XXI. század kihívásaival. Célunk, hogy intézményünk a térség és hazánk egyik vezető főiskolája legyen. Hisszük, valljuk, amit a szlogenünkben is megfogalmaztunk: A jövő velünk van!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!