Közélet

2009.04.14. 16:45

Lámpa uralja a Türr-hidat

Címkék#Egyéb#Baja

Kedden munkások lepték el a bajai Duna-hidat. Novemberig maradnak.

Géczy Zsolt

Fél esztendőn át tart a bajai Duna-híd felújítása. A munkálatok alatt forgalom korlátozásra számíthatnak az autósok. Bár hosszas várakozásra nem kell felkészülni, minden bizonnyal így is sok bosszúságot okoznak majd a folyam két partja között közlekedni szándékozóknak a karbantartók. Lejjebb a mohácsi komp, míg feljebb a szekszárdi Szent László-híd jelent alternatívát a gépkocsival útnak indulóknak. Legalábbis azoknak, akik nem csak Dunafürdőre szeretnének átugrani az üdülőjükbe - illetve nyáron, kisvizes állásnál valamelyik homokzátonyra - az innenső oldalról.

Sokkal szebb nem lesz a Türr Istvánról elnevezett szerkezet, ám a biztonság jegyében ráfér a restaurálás. Kedden korán neki kezdtek a dolognak a mesterek. A túlsó oldalon, azaz a gemenci erdő felől láttak munkához a fővárosi Hídtechnika Kft. és a cég alvállalkozóinak szakemberei. Mint megtudtuk, novemberig is eltartanak majd a felújítási munkálatok. Kényelmetlenséget leginkább az autósoknak okoz mindez, hiszen a jelzett idő alatt, azaz hat hónapon át mindvégig lámpa irányítja a járműforgalmat. A szakik ígérete szerint a lámpa öt percenként vált zöldre. Így a legnagyobb torlódás esetén is legfeljebb tíz perces várakozási időre számíthatnak a gépkocsizók. Mindkét pályatest teljes felújítása, valamint a híd vasszerkezetének javítása és festése szerepel a programban. Addig a járműforgalmat hol a déli, hol pedig az északi oldalra terelik át. Jelenleg a déli pályatesten marják fel az aszfaltburkolatot. A gyalogosokat, a kerekezőket és a vasúton robogókat kevéssé érinti mindez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!