Közélet

2009.04.26. 21:32

Forgalomkorlátozás az országos tűzoltónap miatt

Szerdán Kecskeméten ünneplik védőszentjük, Szent Flórián napját az ország tűzoltói. A belvárosban egész nap forgalomkorlátozások lesznek.

Galambos Sándor

A látványos program megnyitójaként délelőtt fél tízkor a Központi Tűzoltó Zenekar térzenével fogadja az érdeklődőket a Szentháromság szobornál. A koszorúzást követően a résztvevők, mazsorettek, régi és új tűzoltóautók kíséretében a Batthyány utcán és a Dobó körúton át felvonulnak az ünnepi állományülés helyszínére: az Erdei Ferenc Kulturális Központba.

Délelőtt tizenegytől délután négyig különböző szabadtéri rendezvények várják az érdeklődőket a városi tűzoltóság előtti téren felállított színpad környékén. Lesznek például szakmai látványosságok: mentési gyakorlat a rendőrség és a mentők közreműködésével, kutyás bemutató, kiállítják a tűzoltóság járműveit, a mentésnél használt eszközöket is. A gyerekek különböző ügyességi versenyekre nevezhetnek, lesz sok-sok játék, aszfalt rajzverseny és a gyermektűzoltók is tartanak bemutatót. A jó hangulatról pedig a Flórián Band, a Szivárvány Táncegyüttes, a mazsorettek és a Központi Tűzoltó Zenekar gondoskodik.

Forgalomkorlátozások a belvárosában:

Reggel 5-től délután öt óráig tilos behajtani a Dobó körúti körforgalomból az Alföld áruház felé. Tilos lesz parkolni a Deák Ferenc téren, és a Lechner Ödön utcán, egészen a Batthyány utcai kereszteződéséig. Azok a helyi járatú és távolsági autóbuszok is más útvonalon közlekednek majd, amelyeknek az Alföld áruház előtt van megállójuk. Az ünnepi felvonulás idején, előreláthatólag 10.15-10.45 közötti időben félpályás útlezárás lesz a Batthyány utcán és a Dobó körúton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!