Közélet

2009.04.29. 20:30

A mormonok építkezhetnek a végállomásnál

Címkék#Kecskemét

Az elmúlt napokban drótkerítéssel kerítették le a kiserdő (Egymilliomodik erdő) melletti egykori széchenyivárosi buszvégállomás területét Kecskeméten.

Magyarvári Annamária

A Nyíri út mellett lévő terület hat éve az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (UNSZJKE), vagyis a mormonok tulajdonában van.


– A telket már hat éve azzal a céllal vásároltuk meg, hogy ott egyszer gyülekezeti házat építünk – tájékoztatta lapunkat Klinger Gábor, az UNSZJKE Budapest Magyarország elnöke.

– A  területet most az állagmegóvás érdekében kerítettük le. Hogy az építkezést mikor kezdjük el, arról még nincs döntés, de a szükséges anyagi fedezet már megvan ahhoz, hogy megépülhessen a gyülekezeti ház – mondta Klinger Gábor. 

1911 óta hivatalosak
A mormon egyház elsÕ misszionáriusa 1885-ben érkezett Magyarországra a német–svájci misszióból. Az egyházat 1911-ben már hivatalosan is elismerték hazánkban. Ma megközelítÕleg 4000 egyháztag van Magyarországon, összesen 23 gyülekezetben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!