Közélet

2009.04.09. 20:21

A kórházi zuhanyhíradóban már a leválásról beszélnek

Megkezdődött a kórházi dolgozók munkabérének átutalása – tájékoztatott csütörtökön délelÕtt Lengyel János, a kiskunhalasi kórház orvos-igazgatója.

Pozsgai Ákos

Egyre erősödnek azok a vélemények a halasi intézményben, mely szerint a munkavállalók akkor éreznék biztonságban a betegellátást és saját munkahelyüket, ha a kórház leválna a HospInvestől. Lengyel János ezt nem kívánta kommentálni.



A halasi önkormányzat egészségügyi bizottsága rendkívüli ülésen tárgyalta a kórház ügyét. Lukács László, a város fideszes alpolgármestere szerint rendkívüli helyzet alakult ki a kórházban, ezért a város írásos jognyilatkozatot vár a csődvédelembe menekült HospInvesttől arra vonatkozóan, hogy tudják-e a működést biztosítani a kiskunhalasi kórházban. Az alpolgármester szerint a jövő héten valószínűleg újabb rendkívüli ülés lesz, melyen a helyzetet értékelik.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet közben figyeli, hogy a HospInvest kórházaiban tájékoztatják-e a betegeket a műtétek elhalasztásáról. A beavatkozások későbbre tolása nem jogellenes, de a változásokat közölni kell a várakozókkal. A HospInvest által üzemeltetett gyöngyösi, hatvani és részben a kiskunhalasi kórházban átütemezik a nem sürgős beavatkozásokat. Kovácsy Zsombor, a felügyelet vezetője azt nyilatkozta: nincs arra szabály, hogy mennyi időn belül kell elvégezni egy műtétet, előfordulhat, hogy egy intézményben bizonyos körülmények miatt későbbre kell halasztani az operációt. A legfontosabb az, hogy a beteg mindig tudjon arról, hogy várhatóan mikor lesz a műtét, és az is, hogy a sürgős beavatkozásokat ne halasszák el, ne vegyék le a várólistáról a betegeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!