Közélet

2009.04.21. 18:51

A belváros megint szép lesz

Címkék#Baja

Ma megszépül, rövidesen pedig megújul Baja belvárosa. Előbbiben a városatyák dolgos keze, utóbbiban az unió pénze a főszereplő.

Géczy Zsolt

Rövid és hosszú távon egyaránt jelentős fejlesztések elé néz Baja. Ma délelőtt a képviselők veszik fel a kesztyÛt annak érdekében, hogy csinosodjék a belváros. Ugyanakkor a diákok is tesznek közvetlen környezetükért a Föld napján.
Iskolájuk környékét takarítják, valamint a Sugovica strandját és a Petőfi-szigetet. Hamarosan még ennél is jelentősebb munkálatok kezdődhetnek meg.



Amint arról beszámoltunk, a Dél-alföldi Operatív Programban eredményesen szerepelt az önkormányzat. A kistérségi székhelyek fejlesztésére kiírt pályázaton a belváros rekonstrukciójának folytatására jelentős összeget nyertek. A felújítás érinteni fogja a Tóth Kálmán és a Szent Imre teret, valamint az Eötvös, a Kazinczy, a Bartók és a Grauaug utcát. Azaz a belváros jelentős részét. Kicserélik az utcák burkolatát és a térbútorzatot. Megújulnak a föld alatti közművezetékek, illetve minden bizonnyal lesz pénz néhány önkormányzati tulajdonú ingatlan homlokzatának felújítására.

Sőt a program része a távolsági buszpályaudvar korszerűsítése. Tervezik továbbá a múzeum tetőzetének rendbetételét. A beruházás teljes költsége 1,1 milliárd forint. Annyi biztos, hogy a kiadások 80-90 százalékát az uniós források fedezik majd. Így a városnak 10-20 százalékos saját erőt kell biztosítania a nagy ívű felújításhoz – válaszolták érdeklődésünkre a városházán. Azt egyelőre nem tudni, mikor kezdődhetnek meg a munkálatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!