Közélet

2009.01.27. 11:11

Újabb parkolók épülhetnének

Címkék#Kecskemét

Egy négyszáz négyzetméteres területet vásárolna meg a kecskeméti Piac- és Vásárigazgatóság a Horog utcán.

T. V.

Az üres ingatlan a rendőrségi  háta mögött, a Vén Diófa vendéglő mellett van, ahol majd 15-20 új parkolót alakítanának ki. A jelenlegi tulajdonos a P. H. V. Zrt., amely az ingatlanszakértő által megállapított nettó 16 millió forintos vételárat elfogadja.
Az adás-vételre három önkormányzati bizottság már áldását adta, a város képviselő-testülete pedig pénteken hozza meg a végső döntést. Bár a vételárat a piacigazgatóság fizetné ki, a terület az önkormányzat tulajdonába kerülne, és közterületté nyilvánítanák. Ezt követően kezdődne a parkoló-építés.
Kun István, a piacigazgatóság vezetője lapunknak elmondta: az a környék a helyi rendelet szerint ugyan fizető-parkoló, de eddig még nem üzemelték be. Ennek oka, hogy arrafelé elég sok a rendezetlen terület, a sáros szakasz. Ha majd ez a négyszáz négyzetméter is közterület lesz, akkor el tudják kezdeni a környék rendbetételét, és az egészet együtt üzemelik be fizető-parkolóként. A tervek szerint azonban ez csak jövőre történik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!