Közélet

2009.01.08. 14:37

Új igazgató a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén

Címkék#Kecskemét

Ünnepélyes állománygyűlésen iktatták be ma (csütörtök) délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját, Szatmári Imre pv. alezredest. Ugyanekkor vettek búcsút a 42 évi munkaviszonyát befejező, nyugállományba vonuló Geiger János pv. ezredestől, aki 2000-től volt a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Noszlopy

Az állománygyűlésen jelen lévő, települési önkormányzati vezetők, korábbi megyei elnökök, az önkéntes és hivatásos tűzoltó-vezetők, a megyei és városi rendvédelmi szervezetek vezetői ezt követően méltatták Geiger János tevékenységét, és ajándékokat nyújtottak át a „legfőbb” Bács-Kiskun megyei polgárőrnek.
Dr. Tatár Attila tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője az ünnepség végén mutatta be az új Bács-Kiskun megyei polgári védelmi igazgatót. Szatmári Imre 1969-ben született Debrecenben, ahol gépipari szakközépiskolát végzett. Ezt követően a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola rádió-felderítő szakán folytatta tanulmányait, melynek befejezését követően a Kiskőrösi Vegyvédelmi Ezrednél szolgált. A rendszerváltás után, 1994-ben a Svájci Katonai Akadémián tanult egy évig, amit 1998-ban újabb egy év követett a Német Katonai Akadémián. Saját kérésére helyezték át 2000-ben a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, ahol eddig több beosztásban is dolgozott: volt titkárság-vezető, osztályvezető és igazgató-helyettes. Felsőfokú német nyelvvizsgával rendelkezik.
Szatmári Imre nős, a felesége a soltvadkerti önkormányzatnál dolgozik, és Soltvadkerten él a család. Két lányuk van: a 16 éves Szilvia a kecskeméti Református Gimnáziumban, a 14 esztendős Dóra pedig egy kiskőrösi általános iskolában tanul. Szatmári Imre hobbija a küzdősportok, és a kutyák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!