Közélet

2009.01.29. 10:04

Ügynökök hálójába kerültek

Címkék#Akasztó

Levelet kapott a bajai fogyasztóvédelmi iroda a minap. Ezúttal nem a panasz, hanem a hála szavait juttatta el hozzájuk egy akasztói házaspár.

G. Zs.

Az idős, mozgáskorlátozott asszony és férje azért fordult a bajai irodához, mert úgy érezték, bepalizták őket az ügynökök. Tavaly áprilisban keresték fel őket egy remek ajánlattal az Invitel telefontársaságtól. - Összefoglalták a lényeget, hogy ne kelljen elolvasni a szöveget. Megbíztunk bennük, hiba volt. Hűségszerződésről szó sem volt! Első kedvezményként elvonták az államkincstártól kapott ezer forintos kedvezményt. Az állandó havi számla 2.880 forint volt, néha ehhez jött egy 65-95 forintos csekk. Nem tudni miért. Szeptemberben kihúztuk a telefonzsinórt az aljzatból, egy percet sem beszéltünk, mégis maradt a fenti összeg. Az ügyfélirodán pedig azt közölték, hogy 12.800 forint büntetés befizetése ellenében lemondhatjuk a szolgáltatást - áll a bajai fogyasztóvédelemhez címzett, segítséget kérő levélben.
A tanácsadó szolgálat vezetője, Horváth József kért orvoslást a távközlési cégtől. - Sajnálatos eset, hogy két jóhiszemű ember járatlanságát kihasználva olyan szerződést írattak alá velük, amire semmi szükségük sem volt. Panaszos levelükből kitűnik, hogy elolvasás nélkül látták el kézjegyükkel a számukra előnytelen kötelezettség vállalását. Nem tájékoztatták őket a cég képviseletében eljáró ügynökök arról, hogy nyolc napon belül visszaléphetnek. Már ez a tény is semmissé teszi a szerződést. Jellemző, azt hitte a házaspár, hogy elegendő kihúzni a csatlakozót. Kérem, rendezzék a folyamatban lévő elszámolást, töröljék a megalapozatlan számla tartozásokat - írta december közepén a bajai fogyasztóvédelmi egyesület alelnöke, Horváth József a társaságnak. - Mellesleg a 2007. október 8-i tanácskozáson történt, hűségszerződésekkel kapcsolatos megállapodásra is hivatkoztam. Ott az Invitelt a kommunikációs főmunkatárs képviselte - tette hozzá a fogyasztóvédelmi tanácsadó.

Nem volt hiába való a jelzés, mivel a napokban a panaszos fél és a bajai egyesület is választ kapott az Invitel Zrt.-től. Ügyfelüket arról értesítették, hogy elfogadták lemondó nyilatkozatát. Eltekintenek a felmondással járó fizetési kötelezettségektől is. Ez két - egy 10 ezer és egy 1778 forintos - tételből állna. Így a Speciális Váltószám TeleFele (1 év) elnevezésű szolgáltatással kapcsolatban már nincs dolga az akasztói házaspárnak. Erről a bajai fogyasztóvédelmi egyesületet is tájékoztatta a cég.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!