Közélet

2009.01.29. 06:45

Továbbra is a kilakoltatásra váró romák kapják a lakhatási támogatást

Bár múlt héten még úgy tűnt, körvonalazódik a lakbért nem fizető halasi romák sorsának megoldása, most minden ugyanolyan bizonytalan mint korábban.

H. A.

Mint azt múlt héten megírtuk, veszélybe került 150 lakbért évek óta nem fizető halasi cigány lakhatása, mert a házak tulajdonosa ki akarja őket lakoltatni. A Lares Bt. azt ajánlotta az önkormányzatnak, hogy elengedi az eddig felhalmozódott közel 10 milliós adósságot, de segítséget kérnek. Azt szeretnék, hogy a város az amúgy is folyósított lakhatási támogatást ne a romáknak, hanem közvetlenül nekik adja.

A városháza és a szociális bizottság elnöke korábban arról tájékoztatott, hogy lehetőséget látnak a roma családoknak folyósított támogatás átutalására. Ám egy hét alatt módosult a hivatal álláspontja, és erre már nem látnak módot. Cikkünk nyomán - az országos kereskedelmi televíziók által felkapott történet - a legközelebbi helyi önkormányzati ülésen is téma lesz. Szász Éva a szakbizottság elnöke – érdeklődésünkre elmondta – magyarázatot kér majd a félretájékoztatásra, és egyben kezdeményezi az érintettek összehívását egyeztetésre, a helyzet megnyugtató megoldása érdekében.

Korábbi cikkünk itt olvasható.

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!