Közélet

2009.01.08. 13:02

Slágertermék lett az olajradiátor!

Címkék#Kecskemét

Tegnap (szerda) óta hihetetlen népszerűsége lett az olajradiátoroknak és a hősugárzóknak. A kereskedők és műszaki áruházak szinte nem győzik a vevők rohamát.

Magyarvári Annamária

A tegnapi gázkorlátozások bevezetését követően (és a vészjósló előrejelzések hatására) sok lakossági fogyasztó döntött úgy: nem bízza a véletlenre - és az államra - hogy leállnak-e panellakásának vagy bérlakásának gázkonvektorai. A találékonyabb és gyors reakcióidejű  állampolgárok és városlakók így már tegnap (szerda) délután megrohamozták a műszaki áruházakat és kereskedéseket, hogy beszerezzék a biztonságot (és ha kell, meleget ) adó villany-olajradiátorokat és hősugárzókat. A kereskedők nem számítottak ekkora rohamra.

– Jelentősen megnőtt a kereslet a villanyradiátorok iránt. Ma délelőtt az összes raktáron lévő darabot eladtuk a kollégáimmal, én magam is vagy ötöt - mondta el munkatársunknak az egyik kecskeméti fűtéstechnikai kiskereskedés eladónője.

A beszerzéssel az OBI-ban is próbálkoztunk: az új kecskeméti áruházban akadt még hét és kilenc tagú radiátor is - igaz, összesen már csak tizenöt-húsz darab volt raktáron. A termék iránti kereslet itt is igen nagy volt, az eladó ezért azt javasolta: ne halogassuk sokáig a döntést, hogy kell-e, mert nagyon fogynak a radiátorok.

A BAUMAX áruházban délben még többféle olajradiátort is tudtak ajánlani: itt úgy 40-50 készülék volt még raktáron, de azt is jelezték az információnál: nagyon keresik, folyamatosan viszik, jó, ha sietünk a vásárlással.

Próbálkoztunk több webáruházban is, nem sok sikerrel: az egyikben   már minden típus alatt a "jelenleg nem rendelhető termék" szöveg állt, itt telefonon megtudtuk: minden olajradiátoruk elfogyott, egyelőre nem tudják megmondani, mikor lesz újra rendelhető a termék. Egy másik internetes áruházban még sikerült "kosárba tenni" a kiválasztott melegítőeszközt, de ott meg arról tájékoztattak: legalább két hét lesz a szállítási idő. Így inkább visszatettük a virtuális "polcra" a terméket.

Radiátor és hősugárzó árak: (példa )

Elektromos konvektor: 7980 Forint

Mini konvektor: 3990 Forint

Fürdőszobai hősugárzó: 9960 Forint

Olajradiátor (1500 Watt teljesítmény): 8970 Forint

Olajradiátor (2000 Watt teljesítmény): 11990 Forint

Olajradiátor (2500 Watt teljesítmény): 15490 Forint

Ventillátoros hősugárzó: 4490 Forint

Mini konvektor: 3990 Forint

Fürdőszobai hősugárzó: 9960 Forint

Olajradiátor (1500 Watt teljesítmény): 8970 Forint

Olajradiátor (2000 Watt teljesítmény): 11990 Forint

Olajradiátor (2500 Watt teljesítmény): 15490 Forint

Ventillátoros hősugárzó: 4490 Forint

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!