Közélet

2009.01.19. 14:08

Mit kezdjünk az influenzával?

Az influenza nem játék, ám a tünetetek sokan összekeverik, így egy sima megfázást is influenzának vélnek. Az alábbiakban az ÁNTSZ segítségével próbálunk útmutatást adni.

T. V.

Dr. Tombácz Zsuzsannától, a regionális ÁNTSZ szegedi járványügyi osztályvezetőjétől megtudtuk: az eddigi hidegek nem kedveztek a vírus terjedésének, ám ahogy közeledik a jobb idő, úgy egyre inkább lehet számítani az Európa más országaiban már tomboló járványra.

A tisztiorvosi szolgálat legutóbb összesített adatai szerint egyébként a teljes régióban alig 127 influenzaszerű megbetegedést regisztráltak. Ez azt jelenti, hogy, ha influenza nem is, de egyéb, felső-légúti megbetegedések azért előfordulnak.

Úgy hírlik egyébként, hogy idén sokkal nagyobb lesz a járvány, mint tavaly volt. Emlékeztetőül: a legutóbbi influenza szezonban a megyében előfordult, hogy százezer lakosra nyolcszáz megbetegedés jutott.

További információk a tünetekről és a kezelési módokról itt olvashatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!