Közélet

2009.01.04. 08:50

Még tart a roham Röszkénél

Ma (vasárnap) délben, 13.00 órakor ismét egy órát kellett már várakozniuk a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán a személyautóval, illetve busszal érkezőknek.

Noszlopy/hvg.hu

A gyorsabb átlépés érdekében továbbra is azt javasolják a határrendészek, hogy aki teheti, a tompai vagy a tiszaszigeti átkelőhelyet használja.

Reggel minden gördülékenyen ment

Vasárnap reggel azonnal be lehetett lépni Magyarországra a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen – informálta a baon.hu-t a Csongrád megyei rendőrség sajtószolgálata.

Az éjszaka folyamán azonban a két órát is elérte a várakozási idő. Napközben ugyanakkor még erős forgalomra számítanak a határrendészek, így a határnál a sor várhatóan folyamatosan növekszik majd.

A Röszke Autópálya-határátkelőhely schengeni külső határ, ezért az ellenőrzések elvégzése mindenképpen szükséges.
„A nyílt kapuk az utazóknak, zárt kapuk a bűnözőknek" elv alapján nem csökkenthető az ellenőrzés ideje. Az átkelőhely mindkét irányban teljes kapacitással működik: az öt-öt kilépő és belépő oldali sáv mellett a diplomata és a busz sávon is engedik a személyforgalmat a határrendészek.

Noszlopy/hvg.hu Reggel minden gördülékenyen ment Vasárnap reggel azonnal be lehetett lépni Magyarországra a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen – informálta a baon.hu-t a Csongrád megyei rendőrség sajtószolgálata.

Az éjszaka folyamán azonban a két órát is elérte a várakozási idő. Napközben ugyanakkor még erős forgalomra számítanak a határrendészek, így a határnál a sor várhatóan folyamatosan növekszik majd. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!