Közélet

2009.01.05. 17:49

Luxuslakások az egykori kecskeméti Sajtóházban

Címkék#Kecskemét

Tizenkét luxuslakást alakítanak ki Kecskemét patinás épületében, a volt Sajtóházban. A szerkezetkész ingatlanokat nettó 380 ezer forintos négyzetméteráron kínálja a tulajdonos.

Baon.hu

[caption id="" align="alignright" width="150"] Exkluzív kivitelezés és környezet
[/caption]Nagy alapterület, exkluzív kivitelezés és környezet - ezt kínálja a beruházó azoknak, akik ingatlant vásárolnak a belváros arculatát meghatározó épületben. A legkisebb lakás kétszobás, 79 négyzetméteres, míg a legnagyobb - amelyben nappali plusz két szoba kap helyet -, 171 négyzetméter. Az előbbi irányára 36,2 millió forint, míg az utóbbiért 77,8 milliót kell fizetni. A 171 négyzetméteres lakásokból kettő is gazdára vár. Ezeket az épület sarkán, a jelenlegi Libri könyvesbolt fölötti részen, az első, illetve a második emeleten alakítják ki.

- Tegnap kezdtük meg az ingatlanok értékesítését - mondta el kérdésünkre Óvári Csaba, a Sajtóházi lakások értékesítésének vezetője, a Duna House Ingatlaniroda munkatársa. - Műemlék épületről van szó, ennek megfelelően a felújítás szigorú szabályok szerint, az eredeti terveknek megfelelően kezdődött meg. A homlokzatot néhány évvel ezelőtt újították fel, azonban ekkor nem történt meg a nyílászárók cseréje. Most ezt is végrehatja a kivitelező: az eredeti terveken szereplő ablakok pontos másai kerülnek a jelenlegiek helyére.

A nettó 380 ezer forintos négyzetméterenkénti árért szerkezetkészen vehetik át a tulajdonosok az új ingatlanokat. Tehát a burkolás, a festés, a fürdőszoba és konyha kialakítása az új tulajdonosra vár.
- Ez lehetőséget nyújt arra, hogy ki-ki a saját ízlésének megfelelően alakítsa ki a lakását. Arra is lehetőség lesz, hogy a nagy belső tereket a funkciónak megfelelő választófalakkal tagolják - tette hozzá Óvári Csaba.

- Valamennyi lakás az utcafrontra néz, korszerű padló és falfűtéssel, valamint központi klímarendszerrel felszerelve. A tervezésben részt vevő szakemberek hosszú egyeztetést folytattak a parkolás megoldásáról. Ideális lett volna, ha az udvarban sikerül megoldani a parkolást, azonban ezt a jelenlegi szabályok nem tették lehetővé. Így a parkolás csak az utcai parkolókban oldható meg.

Korb tervezte a New York palotát is

A történelmi városközpont gyöngyszemét Korb Flóris építész tervezte, akinek a nevéhez fűződik többek között a budapesti New York palota építése is. A kecskeméti épületet 1912-ben adták át. A palotát 2006-ban adta el a Kincstári Vagyonigazgatóság az ingatlanhasznosítással foglalkozó Huszár 99 Kft.-nek.

Baon.hu Korb tervezte a New York palotát is A történelmi városközpont gyöngyszemét Korb Flóris építész tervezte, akinek a nevéhez fűződik többek között a budapesti New York palota építése is. A kecskeméti épületet 1912-ben adták át. A palotát 2006-ban adta el a Kincstári Vagyonigazgatóság az ingatlanhasznosítással foglalkozó Huszár 99 Kft.-nek. Exkluzív kivitelezés és környezet -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!