Közélet

2009.01.10. 18:45

Lemondásra szólították fel a félegyházi politikust

Az MSZP szerint le kellene mondania megyei és helyi önkormányzati képviselői mandátumáról annak a kiskunfélegyházi iskolaigazgatónak, aki az interneten található képek szerint hagyta, hogy egy diákját Adolf Hitler viaszmásával fényképezzék le egy londoni kiránduláson - mondta Garai István Levente szocialista országgyűlési képviselő.

MTI

Az MSZP-s politikus szerint a képek Kapus Krisztiánnak, a Fidesz kiskunfélegyházi választókerületi elnökének, önkormányzati képviselőjének, a helyi katolikus  gimnázium igazgatójának tudtával készülhettek. Ő volt az, aki a londoni kirándulást is szervezte. Garai István Levente tűrhetetlennek és erkölcsileg károsnak nevezte az ilyen fényképek elkészültét és interneten való nyilvánosságra hozatalát.
Az egyik képen egy tizenéves diáklány áll Hitler viaszmása mellett, és ugyanúgy ökölbe szorítja a kezét, mint a náci diktátort ábrázoló bábu. A sajtótájékoztatón bemutatott másik képen Kapus Krisztián átkarolja  Jasszer Arafat és Szaddám Huszein viaszmását.
A szocialista képviselő felszólította Kapus Krisztiánt, hogy haladéktalanul távozzon állásából. A Fideszt pedig arra szólította fel, hogy határolódjon el "a képviselői által már-már tendenciózusan űzött hobbitól: a náci és más tömeggyilkosokat népszerűsítő fényképektől".

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerint  a szocialistáknak most "nem biztos, hogy az ellenzék szánalmas és nevetséges támadásával kellene foglalkozniuk", mert szerinte inkább arra kíváncsiak az emberek, hogy mi áll annak a többmilliós sikkasztási ügynek a hátterében, amely "leszámoláshoz vezetett MSZP-s politikusok között" Csepelen.

Kapus Krisztián az MTI megkeresésére elmondta: a Fidesz helyettes szóvivője "már reagált az MSZP országgyűlési képviselőjének nevetséges vádjaira", ő nem akar erről többet mondani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!