Közélet

2009.01.30. 15:56

Lemondanak a tiszteletdíj egynegyedéről a képviselők

Kiskőrösön együttes ülést tartott csütörtökön a képviselő-testület valamennyi bizottsága, ahol a jövő évi költségvetés tervezetét készítették elő.

B. F. I.

A tanácskozás felfogható volt a közgyűlés nem hivatalos, kibővített ülésének is. Hosszas vita bontakozott ki a szükséges megtakarításokról, amelyben több tízmilliós tételként jelentkezett a közalkalmazottak étkezési hozzájárulásának megkurtítása. Elhangzott olyan javaslat is, hogy a juttatást teljes egészében meg kellene vonni, de erre nincs erkölcsi alap, ha a képviselők nem a saját tiszteletdíjukon kezdik a spórolást. Ezért tehát először erről döntöttek. Az indítványok tíz és ötven százalékos csökkentés között szóródtak, végül 25 százalékban állapodtak meg. A közalkalmazottak étkezési hozzájárulását ezután havi 9 ezerről 6 ezer forintra mérsékelték. A döntés nem végleges, mert erről a képviselő-testületnek kell hivatalos közgyűlésen határozni. Az idei költségvetés tervezetét azonban a fenti változásokkal terjeszti elő Domonyi László polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!