Közélet

2009.01.12. 15:31

Időben jelezzük, ha idős, magányos embereket ismerünk!

Az elmúlt télen Magyarországon közel háromszáz ember halt meg kihűlésben. Sok volt közöttük a magányos, idős ember, aki saját lakásában fagyott meg.

T. V.

Ezt szeretné elkerülni a jövőben a kecskeméti önkormányzat, amely úgy véli: az áldozatokat kellő odafigyeléssel, törődéssel meg lehet menteni. Elég, ha időben bekopogunk magányos, idős szomszédunkhoz, ha mielőbb jelezzük a problémát a hajléktalanokat ellátó intézményhez, a családsegítő szolgálathoz, a szociális gondozó szolgálathoz, vagy a civil segítő szervezethez.
Szerencsés lenne, ha legalább hidegben mentőt hívnánk az utcán fekvő emberhez, vagy ha felhívnánk a háziorvos figyelmét a leromlott egészségi állapotú, idős emberre.

Az önkormányzat kéri mindazokat, akik ismernek idős, magányos embereket, hogy azt jelezzék az alábbi szervezetek valamelyikénél: Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának Hajléktalan Gondozószolgálata, telefon: 76/494-926, vagy 504-441, Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának Családsegítő Szolgálata, telefon: 76/506-084, vagy 504-085, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-alföldi Regionális Diszpécser Szolgálat, telefon: 76/ 485-582.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!