Közélet

2009.01.05. 10:18

Ha pályázatokat kell benyújtani, ritkán vitáznak

Ápolták a hagyományokat a kalocsai képviselők a múlt év utolsó testületi ülésén, azaz pártállástól függetlenül támogatták önkormányzati pályázatok benyújtását.

K. T.

Ezt a szándékot erősítette, hogy a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) megcélzott kereteihez nem kell önrészt biztosítani. A kompetencia alapú oktatás elterjesztését célzó pályázat az infrastrukturális korszerűsítéseket kívánja összekapcsolni tartalmi, módszertani fejlesztésekkel. Erre öt intézményével – két óvoda, egy általános és két középiskolájával – pályázik Kalocsa. A képzési helyenként 5-25 milliós támogatást ígérő pályázat kapcsán Turi Tibor hangsúlyozta: Sok múlik a pedagógusokon, ezért fontos, hogy a programba minél több értékmegőrző elemet vigyenek bele.
Másik – szintén önrészt nélküli – TÁMOP pályázaton az oktatási intézmények és a városi közművelődési intézmény szorosabb együttműködésének tárgyi és szakmai feltételeit kívánják javítani. Ez a terv szintén a teljes testület támogatását megkapta. Erre a célra 90-95 millió forintot szeretne elnyerni a város.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!