Közélet

2009.01.02. 14:26

Félmilliárd iskolafelújításra Kiskunfélegyházán

Az első próbálkozás ugyan nem hozott eredményt, ám második nekifutásra hárommillió híján félmilliárd forintot nyert Kiskunfélegyháza iskolafelújításra.

Szász András

Bővítésre is futja abból a 486,8 millió forint támogatásból, melyet a Délalföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DARFT) pályázatán nyert a napokban a félegyházi önkormányzat, a TKIKI Batthyány Lajos Általános Iskola felújítására.

A félmilliárdos támogatásból a Batthyány-iskola felújítása mellett az intézmény bővítésére, integrált funkcionális belső terek kialakítására, az általános iskolai és a művészeti képzés oktatási körülményeinek jelentős javítására is lehetőség nyílik.

A rekonstrukció kapcsán hamarosan kiírják a közbeszerzési pályázatot, melynek sikeres elbírálása után már idén el is kezdődhetnek a kivitelezési munkálatok, melyek befejezését 2010-re prognosztizálták, s melyek révén több félegyházi vállalkozás is munkához jut.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!