Közélet

2009.01.23. 16:26

Februártól kihelyezett szakmérnök képzés indul a GAMF-on

Kihelyezett jármű-és mobilgép mérnökképzés indul diplomásoknak a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán. A keresztféléves oktatás már most februárban elkezdődhet. A szakirányú továbbképzésről Danyi Józsefet, a Kecskeméti Főiskola rektorát kérdeztük.

M. A.

[caption id="" align="alignleft" width="100"] Danyi József
[/caption]– Mikor és kinek a részéről vetődött fel az új szak indításának ötlete?
– A Daimler beruházás bejelentése után, tavaly júliusban keresett meg bennünket a Budapesti Műszaki Egyetem, hogy elindítaná ezt a kihelyezett képzést. A tárgyalásoknál kértük, hogy egyenrangú félként vehessünk részt az oktatásban, és ezt biztosította is a partner. A beiratkozást a BME szervezi, az oklevelet is ők adják ki, de a képzésbe hat tantárgy esetén a GAMF Kar munkatársai is bekapcsolódnak.

– Kiknek ajánlható ezt a képzési forma? Milyen végzettségű jelentkezőket várnak? 
– Műegyetemi diplomával és BSC főiskolai diplomával lehet jelentkezni az 5 féléves, önköltséges képzésre. A vizsgákat és a diplomamunkát sikerrel teljesítők jármű-és mobilgép szakmérnöki oklevelet kapnak.

– Kellő számú jelentkező esetén február 20-án már évnyitó lesz. Nagy érdeklődésre számítanak?
– Ugyan a jelentkezési határidő nagyon rövid, reméljük, hogy összejön a szakindításhoz szükséges 15 fő. Ha mégsem, akkor elhalasztjuk szeptemberre a szakindítást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!