Közélet

2009.01.29. 10:11

Bámulhatjuk a tévét tavalyi áron

A tavalyi árakon tévézhetünk, mert a szolgáltatók nem emeltek díjakat. Sőt, néhány csatorna az olcsóbb tarifájú csomagokba került.

S. H.

A tévézés nem drágult idén Bács-Kiskun megyében. A nagyobb műsorszolgáltató cégek ügyfélszolgálataitól megtudtuk: egyelőre nem emeltek a díjaikon, ráadásul vannak olyanok is, akik még több csatornát kínálnak ugyanannyiért, vagy a meglévő csomagkínálatukat bővítették.

A Fibernet tartja tavalyi árait és fejlesztésekben is gondolkodik. Idei terveik között több beruházás szerepel, melyek elsősorban a digitális tévézést érintik. Mivel a HD-adások (magas felbontású) továbbra sem elérhetők előfizetőik számára, a cég előbb említett fejlesztései ennek kiépítését is előkészítik.

Kombinált csomagok

Több szolgáltató a tévével kombinálva telefon- és internet szolgáltatást is kínál egyben. A „három-az egyben” komplex szolgáltatás azért praktikus mert, kevesebbet kell fizetni összességében, mint ha külön-külön rendelnénk meg. Valamint egy helyre kell fizetni, nem jön három különböző csekk.

A UPC-nél néhány csatorna a drágább csomagból az olcsóbba került át, így ezeket az adásokat még többen láthatják. A cég felkészült a HD-adások továbbítására is, de a magas költségek miatt egyelőre csak kábelen biztosítja ezt a lehetőséget. Így a megyénkben nem, hiszen az itteni UPC-sek, műholdas rendszeren keresztül kapják a műsorokat. Az ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint egyelőre nincs olyan mértékű kereslet, ami indokolttá tenné a HD-szolgáltatás elindítását a térségben, de folyamatosan figyelik az igények alakulását.

Sokan tartoznak a Digi-TV előfizetői táborához is, mely kábelen nemhogy nem emelte, hanem csökkentette árait. Összevontak két műsorcsomagot, melyek így alacsonyabb áron érhetők el. Ezt azonban Bács-Kiskun megyében élők nem érzékelhetik, hiszen itt csak a műholdas Digi-TV működik. Ennek árai szintén nem emelkedtek.

Előfizetési díjak* - hűségidő mellett

• Televízió:

– Alap csomag (kb. 10 adó) 1390 Ft-tól/hó

– Közép csomag (kb. 30-40 adó) 2990 Ft-tól/hó

– Nagy csomag (kb. 60 adó) 4990 Ft-tól/hó

• Tévé+internet+telefon 6480 Ft-tól/hó

*A helyi szolgáltatóknál eltérhetnek az árak A T-Home még fiatal szereplőnek számít a piacon, de előfizetőinek száma megyénkben is szembetűnően nő. Egyre többen választják a „tányéros” műholdas szolgáltatásukat, mellyel a HD-adások már elérhetők. A cég idei tervei között szerepel a kábeles hálozatuk fejlesztése, mely – úgy tudjuk – Kecskemétet is érinti majd.

A kisebb településeken élőknek lehetőségük van a helyi kábeltévé szolgáltatásait igénybe venni. E téren is körbenéztünk: Kerekegyházán például 5 százalékos emelés mellett döntöttek, Kiskőrösön viszont a nagy szolgáltatókhoz hasonlóan nem változott a tarifa.

A magyarok ragaszkodnak a képernyőhöz

Az Eurobarométer friss felmérése szerint Európa több országában is növekszik a TV nélküli háztartások száma. Ebben a franciák járnak élen, a nagyvárosokban 20% ennek aránya, őket a finnek ( 15%) és a németek (12%) követik. Hazánk szinte a sor végén található, úgy tűnik mi kedveljük a tévét: a nagyvárosi háztartások 2, és a vidékiek mindössze 1 százaléka nem rendelkezik tévével. A magyaroknál már csak a csehek ragaszkodnak jobban a tévéhez.

 

– Alap csomag (kb. 10 adó) 1390 Ft-tól/hó

– Közép csomag (kb. 30-40 adó) 2990 Ft-tól/hó

– Nagy csomag (kb. 60 adó) 4990 Ft-tól/hó

• Tévé+internet+telefon 6480 Ft-tól/hó

*A helyi szolgáltatóknál eltérhetnek az árak A magyarok ragaszkodnak a képernyőhöz Az Eurobarométer friss felmérése szerint Európa több országában is növekszik a TV nélküli háztartások száma. Ebben a franciák járnak élen, a nagyvárosokban 20% ennek aránya, őket a finnek ( 15%) és a németek (12%) követik. Hazánk szinte a sor végén található, úgy tűnik mi kedveljük a tévét: a nagyvárosi háztartások 2, és a vidékiek mindössze 1 százaléka nem rendelkezik tévével. A magyaroknál már csak a csehek ragaszkodnak jobban a tévéhez. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!