Közélet

2009.01.22. 19:58

Alacsonyak a vagyonőri jövedelmek - Képekkel

Címkék#Kecskemét

Tíz évvel ezelőtt alakult a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Bács-Kiskun megyei Szervezete. Erre emlékeztek és a kamara jelenlegi helyzetéről tanácskoztak ma (csütörtök) délután a megyeházán.

Noszlopy

Kabók József, a megyei szervezet alapító-, egyben a jelenlegi elnöke, a baon.hu tudósítójának elmondta, hogy 10 ezer 513 regisztrált tagja van a szervezetnek és 140 vagyonvédelmi cég dolgozik Bács-Kiskunban. Hozzátette, hogy a több mint tízezer vagyonőrnek csupán mintegy fele található meg jelenleg a szakmában. A többiek, azaz a nem aktív tagok vélhetően az alacsony vagyonőri jövedelmek miatt más tevékenységet végeznek.
- Az eltelt tíz év legfájóbb pontja az, hogy tagjaink jövedelmi viszonyainak javítására nem tudtuk a vagyonvédelmi cégeknél jelentősebb eredményt elérni. Ugyanakkor például a képzések, továbbképzések területén rendkívül sokat sikerült tennünk az elmúlt években – mondta Kabók József.

Az ünnepi konferencián részt vettek a kamara országos vezetői, és a Bács-Kiskun megyei társszervezetek is képviseltették magukat. Elismerésben részesítették az alapító tagokat és megemlékeztek azokról, akik nem érhették meg a 10 éves jubileumot – dr. Pálvölgyi István, Kancsár Imre, Bihal Mátyás -, mert azóta elhunytak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!