Közélet

2009.01.31. 12:17

Akik jó hírét vitték Soltvadkertnek

Az idén nyolc soltvadkerti ember bizonyult méltónak arra, hogy városuk elismerő oklevelében részesüljenek.

K. Z.

A város tavaly rendelkezett első ízben arról, hogy szakterületükön kimagasló eredményt elérő, és ezzel a város jó hírét ország- és világszerte öregbítő polgárai díszoklevelet vehetnek át.

Puskás Anna és Birkás Gábor a tavaly októberi XXII. Erfurti Nemzetközi Szakács- és Cukrász Olimpián 53 ország több mint 1600 szakácsa és cukrásza között – a Magyar Nemzeti Szakács- és Cukrászválogatott tagjaiként – ezüstérmet és bronzérmet nyertek.

Méltán lett elismert Frittmann István is, akit a Kunsági Hegyközségi Tanács Kocsis Pál-díjjal ismert el, mint kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó kunsági szőlész-borászt. Ebben az ágazatban Arany kitűzővel méltatták Szekeres Sándor tevékenységét is, aki a pálinka mint hungarikum népszerűsítésében vállalt komoly részt.

Daróczi Csaba, a 2008-ban 15. alkalommal lezajlott Év természetfotósa-pályázaton lett második a százas toplistán. A soltvadkerti sportélet erejét bizonyítja, hogy többen ezen a területen tettek városukért: Pálfi Mariana a cseh Pardubicében megrendezett toronyugró Master Bajnokságon képviselte sikerrel Soltvadkertet és Magyarországot: két aranyérmet és egy ezüstérmet hozott egyéni teljesítményével, majd a római toronyugró bajnokságon is aranyérmes lett. Szeg Sándor a Magyar Birkózó Szövetség aranykeresztjét vehette át több évtizedes munkája elismeréséül Gáspár Tamástól, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkárától, Forgó Erzsébet pedig a Magyar Kézilabda Szövetség megalakulásának 75. évfordulóján részesült oklevélben a Vadkerti TE vezetője munkája révén.

Díszoklevéllel jutalmazták Nagy Csabát, a a HuNKuNDaNCe tánccsoport tagját, amely másfél éve a magyar néphagyományok és néptánc modern környezetbe ültetésével a 2008-as nyári New York-i tánc-világbajnokságon két fődíjat is szereztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!