Közélet

2009.01.19. 16:27

A világ legnagyobb szíve

Országjáró körútja során tegnap Kiskunfélegyházára látogatott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vándorkiállítása. A vendégeket a helyi egyesület tagjai fogadták a Szent István templom mögött.

Sz. A.

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A jubileum alkalmából, a hazánk egyik legnagyobb karitatív szervezetének számító szolgálat országjáró körút keretében mutatja be az elmúlt két évtized alatt végzett tevékenységét. Az érintett települések mindegyike taglétszámával azonos mennyiségű textilszívet ajándékoz a vendégeknek. A jubileumi év végén a szíveket egyetlen hatalmas szívvé illesztik össze, így valósul meg Kozma Imre alapító szerzetes-elnök gondolata: Magyarországnak van a legnagyobb szíve.
A félegyházi szervezet tagjait Rigóné Kiss Éva, az MMSz Dél-alföldi Régió főtitkára, a kecskeméti szervezet vezetője köszöntötte. Elmondta: külön öröm számára, hogy találkozott a félegyházi csoport tagjaival, akik elsők között vállalták az egyedül élő, idős és magányos emberekről való folyamatos gondoskodást. – Mindannyiunk számára erőt ad az a nagyfokú és odaadó szeretet, amelyet a nehéz sorsú, bajba jutott embertársaik iránt tanúsítanak félegyházi szervezet önkéntesei – hangsúlyozta Rigóné.
Az eseményen jelen volt Ficsór József polgármester és Ernyes László, az önkormányzat egészségügyi, szociális és családvédelmi bizottságának elnöke is. Rövid köszöntő után mindketten egy-egy textilszívvel gyarapították a szeretetszolgálat gyűjteményét.
Végül Rigóné Kiss Éva átadta munkatársunknak azt a jubileumi emléklapot, amellyel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi régiója és kecskeméti szervezete megköszöni a Petőfi Népe szerkesztőségének a többéves segítő együttműködést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!