Közélet

2009.01.21. 16:42

A kecskemétiek logikus gondolkodásban a legerősebbek

A Daimler felhívására a Kecskeméti Főiskola 63 nappali, illetve levelező tagozatos hallgatója jelentkezett arra az online tesztre, amelyet a német cég munkatársai állítottak össze - közölte Kodácsy János, a Kecskeméti Főiskola Mercedes-kapcsolatokért felelős tanára.

Baon.hu

Kodácsy János az MTI-nek beszámolt arról, hogy a teszt hat területet ölelt fel: matematika, műszaki felfogóképesség, logikus gondolkodás, számsorozatok, forgó kockák és német nyelv.

A legjobb eredményt, 3,9-es átlagot a logikus gondolkodás és a számsorozatok témakörben érték el a hallgatók, gyengén ment viszont a német nyelv, így a hat témakör összesített eredménye az 5-ös skálán 3,3 lett - ismertette az eredményeket a főiskola műszaki karának tanára.

A cég folytatja a kecskeméti főiskolások tesztelését februárban, amikor a legjobb tanulmányi eredményeket felmutató hallgatók közül húsz önként jelentkezőt várnak gyártásautomatizálási ismereteik felmérésére, s elképzelhető, hogy velük már szorosabb kapcsolatot alakítanak ki - fűzte hozzá Kodácsy János.

A Daimler-Benz tavaly júniusban jelentette be, hogy Kecskeméten építi fel azt a gyárát, amelyben új Mercedes modelljeit fogja gyártani. A német autóipari konszern stuttgarti szóvivője, Florian Martens közölte: a gyártás előreláthatólag 2012-ben indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!