Közélet

2008.12.30. 11:37

Majdnem mindegyik eldőlt

Az országos dominóállítás rekordját döntötték meg hétfőn Kunszálláson.

Sz. A.

Reggel tizenöt, egyenként ezer-ezer dominóval töltött vödör várta a Petőfi Faluházban azokat a kunszállási gyerekeket, akik vállalták, hogy megdöntik az országos dominóállítási és -döntési rekordot (14 ezer 451 darab). A nyolc lehetőség közül a csapatok sorsolás útján a négy évszak, valamint a nők és a férfiak szimbólumainak kirakását kapták feladatul. A szervezők a nagyterem kövezetére krétával felrajzolták a kilenc négyzet alakú mezőt, szétosztották a minták rajzait, minden csapat megkapta a maga dominóval teli vödrét, és kilenc órakor elkezdődött a munka.
Eleinte a lázas igyekezettől még remegő kezek el-elindítottak egy már elkészült sort, ám ahogy múlt az idő, úgy nőtt a gyerekek óvatossága, és dél tájban már „balesetmentesen” nyúltak, kanyarogtak a dominósorok, bontakoztak ki a különböző alakzatok. Három órára gyakorlatilag készen állt „a csoda”, ahogyan Kovács Imre polgármester a rajt előtti köszöntőjében nevezte. Beindították a kamerát, amely a világhálón is láthatóvá tette a páratlan produkciót. Ahogy közeledett a négy óra, úgy nőtt az építőkben és szurkolóikban az izgalom. A székeket, padokat kellő távolságba hátrahúzták, nehogy egy rossz lépés vagy lebbenő nadrágszár idő előtt elindítsa és tönkretegye a kilenc csapat egész napos munkáját.
Végre négy óra előtt két perccel Kovács Imre polgármester a színre lépett. Akkorra szinte már tappintható volt a feszültség. A település első embere elmondta: büszkeséggel tölti el a gyerekek bátor elszántsága. Azoké, akik vállalták, hogy az óesztendő utolsó előtti két napján új országos rekorddal próbálják öregbíteni Kunszállás hírnevét. Akár sikerül a rekordöntés, akár nem, az év végi Dominó-napból hagyományt teremtenek – hangsúlyozta a polgármester. Aztán elkezdődött a visszaszámlálás: három, kettő, egy… harsogta az izgatott tömeg… és Kovács Imre megpöccintette a rajtdominót. Elindult a szerteágazó folyamat, dőltek a falapocskák. Az emberek jóformán fel sem ocsúdtak izgalmukból, amikor a tizenöt vödörnyi dominó – néhány híján –  már egymáson hevert.
Mivel a rekordöntés csak félig sikerült, a kunszállási gyerekek úgy döntöttek: a mai napot újra a falapocskák felállítására áldozzák. Hátha a tegnapi tapasztalatokból okulva, ezúttal mégiscsak sikerül learatniuk a győztesnek kijáró babért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!