Közélet

2008.12.19. 15:53

M5: Készülnek a káoszra

A következő napokban, elsősorban a hétvége folyamán százezres nagyságrendben növelhetik tranzitjárművek az M5-ös autópálya forgalmát a röszkei határátkelő irányában.

vg.hu

A nyári tapasztalatok alapján az illetékesek azért számítanak a szokásosnál nagyobb torlódásokra, mert a szerbiai határátkelő a karácsonyi időszakban először működik az Európai Unió schengeni határaként.
Az M5-ös koncessziós társasága, az AKA Zrt. annak érdekében, hogy megkönnyítse a röszkei határállomás folyamatos, zavartalan forgalmának fenntartását, több tízezer darab ötnyelvű tájékoztatót készített az alternatív, tompai határállomás megközelítéséről. Az ingyenes, térképet is tartalmazó füzeteket a hazánkba érkező, az M1-es és az M5-ös sztrádán átutazó járművezetők között osztják szét.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. folyamatos tájékoztatást kap a déli határátkelőnél kialakuló esetleges torlódásokról, amelyekről már az M1-es autópálya mátrixtábláin értesítheti a járművezetőket.

A tájékoztató szórólap csütörtöktől az M5-ös autópálya komplex pihenőhelyein is hozzáférhető. Az AKA Zrt. valamint a helyi, regionális és nemzeti hatóságok illetékeseiből álló operatív csoport pedig huszonnégy órás készenléti ügyeletet tart és kész azonnal beavatkozni, amennyiben az szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!