Közélet

2008.08.31. 17:59

Finomságokkal reklámozták hazánkat

Címkék#Kecel

Hatalmas sikert aratott a keceli T. G. Virágdekor Szakképző Iskola csapata a héten 46. alkalommal megrendezett Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron a szlovéniai Gornja Radgonában.

Sebestyén István

A rendezvényen hazánk vendégországként volt jelen – 11 hazai cég képviseletében. A bemutatkozást szervező Agrármarketing Centrum ebbe a jeles társaságba hívta meg a keceli iskola csapatát.

A diákok, és az őket kísérő oktatók által prezentált látványkonyha a rendezvény egyik leglátogatottabb helyszíne volt. Az érdeklődők ugyanis magyaros házi süteményeket kóstolhattak, valamint megcsodálhatták a tehetséges tanulók által zöldségből és gyümölcsből készült kompozíciókat.

A standot meglátogatta többek között Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, illetve szlovén kollégája.

A gornja radgonai kiállításon évről-évre elsősorban mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeket, gépeket, berendezéseket mutatnak be, de sokan érkeznek a gyümölcstermesztés, öntözéstechnika, takarmányozás, erdészet, állattenyésztés, vadászat, halászat és méhészet területéről.

A város a horvát, osztrák, szlovén és magyar határhoz egyaránt közel található, így mind a négy országból vonzza a látogatókat és a kiállítókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!