Közélet

2008.08.10. 18:25

Átadták a vízibázist Tiszaugon - Képgalériával

Négy település fogott össze és valósított meg vízitelepet Tiszaugon. Az átadás ma (vasárnap) délelőtt történt.

Szentirmay Tamás

Nyárlőrinc, Szentkirály, Lakitelek és Tiszaug közös pályázatot nyújtott be az egészséges ifjúság nevelése érdekében. Pályázatuk nyert, aminek értelmében 1.2 millió forintot költhettek vízi járművekre és felszerelésekre. Hat darab három, és két darab négy személyes kenut vásároltak, hozzá 24 evezőlapátot és 30 mentőmellényt. Ez képezi a vízibázis jelenlegi alapját, amit Tiszaugon helyeztek el a Holt-Tisza mellett.

Sinka Ferenc, Tiszaug polgármestere két evezőlapát között átkötött nemzetiszínű szalagot vágott át, amit Szabó Gellért Szentkirály és Varga Sándor Lakitelek polgármestere tartott, és adta át a kenukat a négy településnek. Ezt követően kajakversenyt rendeztek, amelyen a csongrádi, gyomaendrődi, békésszentandrási, és szarvasi fiatal kajakosok versenyeztek egymással.

A négy település képviselői is kenukba ültek, hogy eldöntsék ki a legjobb lapátos a vízen. A nyárlőrinciek lettek az elsők, második Tiszaug, harmadik Lakitelek, negyedik pedig Szentkirály.
Mind a négy településen tanuló általános iskolások ingyen vehetik igénybe a kenukat. A településen élők ötven százalék kedvezményt kapnak. Szeptembertől az iskola beindulása után, már a diákok is vízre szállnak, hogy kipróbálják milyen is az új vízi jármű.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!