Közélet

2008.07.23. 20:29

Tőrbe csalták az Afganisztánban meghalt magyar tűzszerészeket

Mindkét magyar tűzszerészt tőrbe csalták Afganisztánban a parlament honvédelmi bizottsága elé tárt jelentés szerint. A robbantásos merényleteknek tehát mindkét esetben ők voltak a célpontjai.

origo.hu

Az Afganisztánban elhunyt mindkét magyar tűzszerészt, Kovács Gyulát és Nemes Krisztián is tőrbe csalták, és a robbantásos merényleteknek mindkét esetben ők voltak a célpontjai - ez derül ki abból a jelentésből, amelyet a parlament honvédelmi bizottságának tagjai a testület ma (szerda) délutáni rendkívüli ülésén ismertek meg.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter az ülést követően bejelentette: minden párt támogatta, hogy Magyarország továbbra is vegyen részt az afganisztáni újjáépítési misszióban. A parlamenti bizottság rendkívüli ülését az után hívták össze, hogy a közelmúltban két magyar tűzszerész is életét vesztette Afganisztánban.

A két tűzszerész egy hónap különbséggel halt meg, ráadásul a 32 éves Nemes Krisztián váltotta Afganisztánban a 30 éves Kovács Gyulát, miután egy bomba hatástalanítása közben életét vesztette. Mindkét esetben házi készítésű robbanószerkezetet próbáltak hatástalanítani, amikor az felrobbant. A tűzszerészeket hősi halottá nyilvánították és posztumusz előléptették. Szekeres Imre miniszter utasítására Havril András vezérkari főnök különleges vizsgálóbizottságot hozzon létre a halálesetek körülményeinek tisztázására.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!