Közélet

2008.05.19. 11:15

Képeslapjai az első helyen végeztek

Negyedik alkalommal is elhozta az első helyezésért járó díjat Sebestyén Imre kecskeméti képeslevelezőlap-gyűjtő a fővárosban a hétvégén megrendezett Hunfila Nemzetközi Bélyeg kiállításról.

Sebestyén Hajnalka

A 81. Bélyegnapot ezúttal a reneszánsz jegyében rendezték meg. Ehhez igazodva Sebestyén Imre Mátyás király és a reneszánsz címmel mutatta be képeslaptárlatát, mellyel a képeslap kategória első helyezettje lett. A kecskeméti gyűjtő negyedik éve vesz részt az országos megmérettetésen, s eddig minden évben munkája a legnagyobb elismerést kapta.


Sebestyén Imre mintegy 200 ezer darabos gyűjteményéből folyamatosan készíti a kiállítási anyagokat. Eddig már több, mint százötven kiállítása volt az ország városaiban, községeiben  úgy a művelődési házakban mint az iskolákban. A kiállítási anyagokon a látogatók nemcsak a lapok szépségét csodálhatják meg, hiszen a kiállítási kartonokon azok története is le van írva, ezáltal oktató jellegűek is. Iskolák gyakran kihelyezett történelmi órákat is tartanak a tárlatokon.

Címkék#Egyéb

Ezek is érdekelhetik