Közélet

2008.03.31. 10:25

Amit még meg kell tenned...

A hiánypótlás még lehetséges, a regisztrációs levél áprilisban érkezik, az eredmények július 24-én kiderülnek.

Magyarvári Annamária

A jelentkezés benyújtása után sem érnek véget a felvételi eljárással kapcsolatos teendők, hiszen az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) már elkezdte feldolgozni a jelentkezéseket, a felvételizőknek ellenőrizniük kell a megadott adatokat, ha szükség van rá, adatmódosítást kérelmezni, valamint az egyszer igénybe vehető sorrendmódosítással és a dokumentumpótlással is a jelentkezési határidő lejárta után élhetnek a jelentkezők július 10-ig.

Hiánypótlás

Abban az esetben, ha a felvételiző a jelentkezési lapját hiányosan adta be, hiánypótlási felszólítást kap a jelentkezésének beérkezésétől számított 30 napon belül. A hiánypótlásra haladéktalanul kell válaszolni a levélben megfogalmazottak szerint.


Regisztrációs levél

Április végéig minden felvételiző kap regisztrációs levelet is, ami tartalmazza a jelentkező személyes és jelentkezésére vonatkozó adatait, valamint felvételi azonosító számát, ahogy az az adatbázisban szerepel. A jelentkezőnek a regisztrációs levél kézhezvétele után ellenőriznie kell az adatok pontosságát és a jelentkezési helyek sorrendjének helyességét. Aki a levélben szereplő adatai között hibát észlel, vagy nem kapja meg április végéig regisztrációs levelét, az vegye fel a kapcsolatot az Educatio Ügyfélszolgálatával.

Dokumentumpótlás

Minden jelentkezőnek lehetősége van pótolni július 10-ig azokat a dokumentumokat, melyek a jelentkezéskor még nem álltak rendelkezésére. A mesterképzésre jelentkezők esetében jellemzően ilyen a megszerzett felsőfokú oklevél, de lehet egy időközben megszerzett nyelvvizsga is.

A dokumentum másolata benyújtható a www.felvi.hu oldalon elérhető e-felvételi segítségével, postai úton (1380 Budapest, Pf. 1190), vagy személyesen az Educatio Ügyfélszolgálatán.

Adat- és sorrendmódosítás

Amennyiben a regisztrációs levélben rosszul szerepelnek az adatok, illetve megváltoztak, annyiszor lehet módosítani, ahányszor erre szükség van. A jelentkezési sorrenden is lehet még változtatni, ám erre csak egyetlen alkalommal van mód.
Újabb jelentkezési hely megjelölésére nincs lehetőség. Ezt szintén három módon lehet megtenni (postai úton, e-felvételi segítségével vagy személyesen) július 10-ig.

Felvételi eredmény

A ponthatárokat július 24-én állapítják meg, ez alapján dől el, hogy kit hová vesznek fel. A jelentkezőknek érdemes időnként ellátogatni a www.felvi.hu oldalra, ahol regisztráció után, felvételi azonosító számuk megadásával ellenőrizhetik nyilvántartott pontszámaikat.

Ilyen kevesen még nem jelentkeztek

A 2008/2009-es tanévre 96.302 diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe - jelentette be Hiller István szakminiszter. A Fidesz képviselője reagálásában azt írta: ebben az évtizedben ilyen kevesen még nem jelentkeztek a felsőoktatásba.

A miniszter elmondta: a felsőoktatási jelentkezéseknél a 2004 óta tartó csökkenés továbbra is trend, de üteme mérséklődött tavalyhoz képest. Míg 2006 és 2007 között 21 ezerrel, 2007 és 2008 között mintegy 12 ezerrel csökkent a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma.

 

A miniszter elmondta: a felsőoktatási jelentkezéseknél a 2004 óta tartó csökkenés továbbra is trend, de üteme mérséklődött tavalyhoz képest. Míg 2006 és 2007 között 21 ezerrel, 2007 és 2008 között mintegy 12 ezerrel csökkent a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők száma. -->

Címkék#oktatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!