Közélet

2007.12.02. 14:45

Gazdikra várnak az Újlengyelben megkínzott kutyák

A kecskeméti Mentsvár az Állatokért Alapítvány 43, a Kiskunhalasi Állatvédő és Természetbarát Egyesület pedig 10 kutyát fogadott be az Újlengyelben (Pest megye), borzalmas körülmények között tartott állatok közül. Új gazdákat keresnek a hányatott sorsú ebeknek.

Noszlopy

Novemberben egy ismeretlen állatvédő értesített több Pest megyei és Bács-Kiskun megyei állatvédő szervezetett arról, hogy 220-250 kutyát tartanak embertelen körülmények között egy újlengyeli menhelyen. A borzalmas állapotok miatt szinte minden nap pusztultak el állatok a telepen. A helyszínre riasztott állatvédők azután megállapították, hogy sajnos a tömeges állatkínzásról szóló bejelentés valós. A beteg, legyengült állatok között például többnek a hátán vasvillától szerzett sebek éktelenkedtek.

Alapítványok, egyesületek és magánszemélyek fogtak össze szinte azonnal, hogy felszámolhassák az elhíresült újlengyeli telepet. Kecskemétre, a Mentsvár Kutyamenhelyre 43 kutya került,  - itt fogadták egyszerre a legtöbbet -, Kiskunhalason pedig 10 állatnak szorítottak helyet. A többi kutyát 25 szervezet, illetve kutyabarát fogadta be.
- Két hétig egyelőre karanténban tartják a kutyusokat, majd féregteleníteni, parazita-mentesíteni, gyógyítani, ivartalanítani kell őket. Megkapják a kötelező védőoltásokat és azután új gazdit keresünk nekik – mondta el tudósítónknak Tőzsér Judit, a kecskeméti Mentsvár az Állatokért Alapítvány elnökasszonya.

Jelentkezni a kutyákért a kecskeméti állatmenhelyen lehet (Kisfái 211, telefon: 06/20-524-76-71).

Az állatvédők az újlengyeli telepet működtető alapítvány elnökét állatkínzás miatt jelentették fel a rendőrségen. A helyi jegyzőnél pedig azt is kezdeményezték, hogy az önkormányzat örökre tiltsa el az állattartástól az alapítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!