Közélet

2007.11.30. 09:12

Önkormányzati rendőrséget hoznának létre Lakiteleken

A lakiteleki önkormányzat meg akarja állítani a motorosok randalírozását, mert veszélyesen és gyorsan közlekednek. A száguldozás nem csak a bel, de a külterületen is gondot okoz.

Sz. T.

A napokban az önkormányzat a rendőrséggel, polgárőrséggel, természetvédelmi őrséggel és a Motoros tanya képviselőjével tartott megbeszélést. Megállapodtak abban, hogy a rendőrség fokozottabban fogja ellenőrizni a motorosokat. Legutóbbi tanácskozásukon külön napirendi pontként szerepelt a motorosok ügye, mivel több bejelentés is érkezett a hivatalba. Elhangzott az, hogy a rendőrök a krosszmotorosok ellen nem nagyon tudnak fellépni, mert a motorokon nincs rendszám, a bukósisak eltakarja a vezető arcát, és a földutakon sokkal gyorsabban tudnak közlekedni mint a rendőrök, akiknek nincsenek hasonló járműveik.

Varga Sándor polgármesternek az volt a javaslata, hogy az amerikai példához hasonlóan, - ahol seriffek segítik a rendőrség munkáját -, itt is meg lehetne próbálni ilyen szervezet felállítását. Egy másik képviselői javaslat szerint műholdas követő-rendszert is ki lehetne alakítani. A testület végül úgy döntött, hogy a polgármester járjon annak utána, van-e arra lehetőség, hogy önkormányzati rendőrséget hozzanak létre. Arról nem esett szó, hogy amennyiben igen, azt ki fogja majd finanszírozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!