Közélet

2007.04.12. 08:05

Vesztegetés: Pénzzel próbálta gyorsítani az eljárást

Vesztegetni próbáló határátkelő, számítógépet lopó tolvaj, megrongált transzformátor-állomás, hamis húszezres. A szerdai nap mérlege rendőrségi szemmel.

-

A kiskunhalasi rendőrség nyomozást rendelt el vesztegetés bűntett gyanúja miatt egy 49 éves szerb állampolgár ellen, aki szerdán 01:00 óra körül kilépésre jelentkezett a Tompai Határátkelőn Audi 100-as gépkocsival. Az útlevélkezelő az úti okmány ellenőrzését követően a gépkocsit akarta átvizsgálni, illetve a vázszámot ellenőrizni, amikor is a szerb állampolgár egy 10 eurós bankjeggyel akarta megvesztegetni az eljáró határőrt, hogy tekintsen el az ellenőrzéstől. A gépkocsin lévő "műhelyrendszámhoz" tartózó forgalmi engedély hiányosan volt kitöltve, ezért akarta ily módon felgyorsítani a kiléptetését.
 
Ismeretlen tettes április 11-én reggelre egy kiskunhalasi szakközépiskola és szakiskola tantermébe behatolt, és onnan eltulajdonított egy számítógépet a hozzá tartozó monitorral együtt körülbelül 300 ezer forint értékben. A rongálással okozott kár körülbelül 2 ezer forint.
 
Szintén tegnap reggelre, valaki Tabdin egy meggyes ültetvényben található transzformátor-állomást megrongált, abból a hűtőolajat és a réz kábeleket tulajdonította el, körülbelül 500 ezer forint értékben. A rongálási kár: 1 millió forint. 
 
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénzhamisítás gyanúja miatt indított eljárásban őrizetbe vett egy 23 éves kecskeméti férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy március 8-án 15:30 óra körül Kecskeméten egy virágboltban hamis 20 ezer forintos bankjeggyel fizetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!