Közélet

2007.04.15. 18:07

Tömeges részvétel a horgászversenyen

Ezen a hétvégén immár a második kecskeméti horgász „csapat” is megtartotta szezonnyitó versenyét. A „Kecskeméti Vándorhorgászok Klubja” is a halban gazdag Ho-hó horgásztavon küzdött meg a pikkelyesekkel.

Noszlopy

A 18 éves múlttal rendelkező, több mint 200 feletti tagsággal bíró „Vándorhorgászok” különös ismertetőjele, hogy nincs állandó horgászhelyük: ott dobják be a damilokat, ahol éppen a legnagyobb zsákmányt sejtik.

Korábban folyamatosan a kecskeméti szabadidőközpontban, ám ebben az évben a Ho-hó horgász egyesület tavát kívánták meg. (A Ho-hó horgászok szezonnyitóját két héttel korábban ugyanitt tartották.)
       
A vándorhorgászok versenye vasárnap reggel 7 órakor kezdődött és 12 órakor volt a mérlegelés. Ezt követően Vajda József, az Erdei Ferenc Művelődési Központ főtanácsosa, a vándorhorgász klub „kitalálója” hirdetett eredményeket:
1. Kopjár Attila (6460 gramm), 2. Holovicz Csaba (4900 gramm), 3. Szabó Szilveszter (4700 gramm). A verseny során a legnagyobb halat Kis Géza akasztotta meg: az amur súlya 4.540 gramm volt. A nők között a mindössze 11 éves Barna Szilvia bizonyult a legeredményesebbnek (640 gramm), az ifik között pedig a 12 esztendős Tóth Martin (1520 gramm).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!