Közélet

2007.04.21. 08:37

Szemtanúja is van a kettős gyilkosságnak

Címkék#krimi

Egy véletlen szemtanú, az üzlet előtt éppen a kocsijával elhaladó Grill József látta a gyilkosság pillanatait.

N. N. M.

[caption id="" align="alignleft" width="150"] A szemtanú: Grill József
[/caption]– Két nő haját készítette a kis pavilonban a fodrász – mondta el József. – Az egyik vörös hajú volt, a másik fekete. Az egyik aszszonyt bent, a székek között érte a lövés, miközben a másik menekült kifelé. Ő a lépcsőnél esett össze, az ajtótól fél méterre. Láttam azt is, hogy egy nagydarab, legalább kétméteres, ősz hajú fickó szalad kifelé, a Batthyány utca irányába.

József ekkor kiszállt a kocsijából, és a fodrászüzlethez ment. Látta, hogy a vörös hajú nőt három lövés érte. A fejébe és a mellébe fúródtak a lövedékek.

Egy szolgálaton kívüli, civil ruhás rendőr a közelben volt: ő riasztotta kollégáit és a mentősöket József mobiltelefonján. Öt percen belül a helyszínre ért az első rendőrautó, majd két mentő is. Az asszonyok azonban már menthetetlenek voltak.

Közben a gyilkos egy Lada Nivával a Mátis Kálmán utcai garázssorhoz ment, ott végzett magával a kocsiban. A helyszínre érkező mentősök az első ülésen találták meg. A halántékán ment be a lövedék, ami a másik oldalon hagyta el a koponyát.

Helvécián úgy tudják, hogy szerelemféltés állhat a véres dráma hátterében. Az erdész János az özvegyen maradt Judittal élt évek óta együtt a Sport utcában. Nem tudni azonban, hogy mikor romlott meg a kapcsolatuk, és ha megromlott, ki miatt.

Lapzártánkkor kaptuk a hírt, hogy a gyilkos, S. János (†49) a kórházban elhunyt.

Elmondások szerint:

...sem a 112-es, sem a 107-es nem volt elérhető, pedig többen is próbálkoztak.

...a tettes betegesen féltékeny volt... és egy vadásztársaság tagja.

...a fodrászhölgyet és még több hölgyet tanúként hallgatta ki a rendőrség.

 

...a tettes betegesen féltékeny volt... és egy vadásztársaság tagja.

...a fodrászhölgyet és még több hölgyet tanúként hallgatta ki a rendőrség.

A szemtanú: Grill József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!