Közélet

2007.04.23. 18:35

Szabadlábra került a lajosmizsei gázoló

Három és fél éves börtönbüntetésre ítélte ma (hétfő) délben a bíróság a lajosmizsei K. Imrét (34), aki tavaly májusban két ember halálát okozta. Mellékbüntetésként 4 évre eltiltották a vezetéstől. A döntés kihirdetését követően a védőügyvéd kezdeményezésére azonnal szabadlábra helyezték a férfit, ám egyelőre nem hagyhatja el a lakhelyét.

Noszlopy

A Kecskeméti Városi bíróságon az ügyben ítélkező dr. Szeleczky Zoltán szerint a mostanáig előzetes letartóztatásban lévő vádlott tavaly május 23-án több szórakozóhelyen is megjelent, és mintegy félliternyi tömény szesznek megfelelő alkoholt fogyasztott napközben.

Az egyik helyen belekötött egy férfibe, akit megrúgott. Végül kora este 120 kilométeres tempóban rohant Mercedesével a szemből, a főúton szabályosan érkező Opelba. A vétlen autóban anya és lánya azonnal meghaltak, a harmadik utas életveszélyes, K. Imre könnyű sérülést szenvedett.

Ma azután úgy döntött a bíró, hogy a másodfokú ítélethirdetésig szabadon engedi, ugyanakkor lakhelyelhagyási tilalom alá helyezi a vádlottat.
         
A vádat képviselő ügyésznő nem csak az ítélet súlyosbítását kérte, de nem értett egyet azzal sem, hogy szabadlábra kerüljön a férfi. A vádlott és a védője viszont enyhítésért fellebbeztek. 
       
Kapcsolódó cikk:
Nincs magyarázat a vérvételi „bakira”

További részletek a Petőfi Népe keddi számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!