Közélet

2007.04.24. 15:53

Precíz és komoly könnyűzene

Az Orlando Group fellépésével folytatódik a „Nyisd ki a füled!” koncertsorozat május 5-én, szombaton este nyolckor a Kecskeméti Planetáriumban.

-

A február végén indult programsorozat harmadik csapata, a kecskeméti Orlando Group 2003-ban alakult, de jelenlegi felállása (Palotás Endre – szaxofon, Pelle József – gitár, Csapó András – basszus és Vitéz Sándor – dob) 2004 őszén forrott ki.

A zenekar instrumentális, precíz, a jazz és a világzene irányába tekintgető, komoly könnyűzenét játszik. A lágyabb, atmoszférikus melódiák és a dallamközpontúság dominanciáját időnként harsányabb részekkel és improvizatív elemekkel oldják fel.
Az Orlando Group rendszeres vendége helyi kluboknak és nagyobb, városi szintű rendezvényeknek, de több alkalommal megfordultak már a fővárosban is olyan nívós szórakozóhelyeken, mint a Gödör klub vagy a Rézmál kávézó.

[caption id="" align="aligncenter" width="450"] A jelenlegi felállás 2004 őszén forrott ki. Június 23-án a Budapesti Hídünnepen is játszanak. FOTÓ: GROSCH ATTILA
[/caption]


Március végén felléptek a Budapest Fringe egyik rendezvényén, minek eredményeként Fringe-díjban részesültek. Az emléklap mellé ráadásul koncertmeghívást is kaptak, így június 23-án, szombaton a Lánchíd budai hídfőjénél, a Budapesti Hídünnepen fognak játszani. Előtte azonban még május 5-én, szombaton a Lánchíd utcai Kecskeméti Planetáriumban tartanak szintén kiemelt jelentőségű, lemezbemutató koncertet. A zenekarnak ugyanis megjelent az első, szerzői kiadású albuma Körhinta címmel.

Négyrészes, ötcsillagos

A Nyisd ki a füled! egy négyrészes, ám ötcsillagos koncertsorozat a Kecskeméti Planetáriumban a város zenei életének színesítéséért. Februártól júniusig négy, teljesen különböző stílust játszó zenekar ad koncertet a plani kupolája alatt. Három kecskeméti és egy szegedi fellépő került a programba, köztük van jazzt, világzenét, valamint analóg és digitális hangeffektekkel egyaránt dolgozó, kísérleti zenét játszó csoport is. Az esemény médiatámogatója a Baon.hu és a Petőfi Népe.

További infó: http://plani.gonczo.com

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!