Közélet

2007.04.07. 18:38

Nem mindig ordít az edző

Urbán Flóriánnal, a Viasat3 nevezetű csatornán látható Lúzer FC edzőjével beszélgettünk, aki egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott pénteken Kecskemétre jönni a csapatot népszerűsítő fiúkkal, hogy ő is átfocizzon a városon.

Baranyi Ágnes

Milyen eredményt vár a műsor és a 10. hét végén a Fradi ellen?
Az eredmény másodlagos lesz. Az a lényeg, hogy a labdarúgás által egységes csapattá formálódjon 14 idegen, aki azelőtt azt se tudta, hogy ezt a sportot eszik-e vagy isszák. A nagy meccsen egymásért kell játszaniuk, és ha ezt meg tudják tenni, bármi lesz az eredmény, büszkén fognak lejönni a pályáról. A csapatszellem egyre nő, ez látszik már most is.

Mindig olyan szigorú a fiúkkal, mint amit eddig láttunk?
Fegyelem, figyelem, fegyelmezettség és foci iránti alázat. Ez a játék alapja. Nem szeretem, ha beszélek és közben a hátsó sorokban valami másról sugdolóznak. Eddig, ezek a srácok nem voltak hozzászokva a fegyelemhez, ezért viselkednek így, és ezért van az, hogy néha szigorú vagyok velük. De saját fiamként szeretem őket. Ez egy aranyos valóságshow, ahol olyan emberek próbálnak sportolni, akik még soha nem csinálták. Tudásukhoz képest ezer százalékon teljesítenek.

Mit szeret jobban: focizni, edzősködni vagy szakkommentátorként dolgozni?
Szomorúan kell kimondanom, de nem értek máshoz, csak a focihoz. Nem tartom magam szakkommentátornak, inkább meghívott vendég voltam a studióban. Mindhármat szeretem csinálni, mert imádok mindent, ami foci.

A kecskeméti lila-fehéreket elvállalná-e? (Tudta, hogy inkább Fradi, mint Újpest a csapatunk.)
Szívesen elvállalnám, ha felkérnek, de úgy tudom van edzőjük és senkit nem akarok kitúrni a helyéből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!