Közélet

2007.04.10. 12:04

Kiváló program, hazai győzelemmel

Az idén a kecskeméti főiskola GAMF kara volt a házigazdája - és nyertese - a diákok részére kiírt PLC programozó versenynek, amit tizenharmadik alkalommal rendeztek meg.

B. F. I.

A PLC-k - programozható ipari vezérlőegységek - számos műszaki felsőoktatási intézményben képezik részét a tananyagnak, az oktatók pedig a Főiskolai Irányítástechnikai Oktatásmódszertani Egyesületbe (FIOM) tömörülnek.

Az egyesület elnöke Madarász László, a kecskeméti GAMF tanára. Évről évre másutt rendezik a versenyt, amelyre az idén tíz intézmény tizenhat csapata nevezett be.

A kecskemétiek megvédték a tavaly Pécsett megszerzett első helyet. A megmérettetésen a Kótai-Urbán Gábor, Fülöp András és Orosz Tamás által alkotott csapat bizonyult a legjobbnak a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó-csapata előtt. A harmadik helyen is GAMF-osok végeztek, a negyedik-ötödik helyre fővárosiak és pécsiek futottak be.
[caption id="" align="alignleft" width="470"] A GAMF győztes csapata. Fotó: Galambos Sándor
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!