Közélet

2007.04.03. 12:05

Indulatok a bíróságon az akasztói ingatlan miatt

A felszámoló beszélte rá Stadler Józsefet, hogy egy 100 millió forintot érő akasztói ingatlanra ötmillió forintos ajánlatot tegyen a húga – állítja a vállalkozó.

N. N. M.

Az üzlet aztán dugába dőlt: egy idegen vette meg végül fillérekért a birtokot, ezért most a szerződés felbontását, és az eredeti állapot helyreállítását kéri Stadler.

Kölcsönösen sértegette egymást Stadler József és a már említett felszámoló a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon tegnap. A vita – egyben a per tárgya – egy akasztói szabadidőközpont. Stadler szerint ma legalább háromszázmillió forintot ér. A vállalkozó értékesebbnek véli, mint magát a stadiont. Ehhez képest 5 millió forintért adta el 2000-ben a felszámoló egy akasztói vállalkozónak.

A felszámoló tegnap a perben az akkori ingatlanbecslésre, és a tényleges forgalmi értékre hivatkozott. Ugyanakkor elhangzott, hogy a 2000. októberben mindössze ötmillióért eladott ingatlanra 2004 tavaszán egy bank már 108 milliós jelzáloghitelt adott.

A tárgyalóteremben tegnap feldühödött Stadler József aztán azt vágta a felszámoló szemébe, hogy az beszélte rá őt a szabálytalan alulértékelésre. Majd a kapcsolatuk megromlott, ezért nem Stadler József húgának – aki mögött egyébként maga a vállalkozó állt – adta el a százmilliókat érő akasztói szabadidőközpontot, hanem másnak.



A felszámoló viszont cáfolta az akasztói vállalkozót. Mint mondta: nem állapodott meg Stadlerral, és annyiért adta el az ingatlant, amennyire 2000-ben a szakértő, illetve a „piac” értékelte. Majd négy év múlva már azért ért többet, mert az új tulajdonos fejlesztette, befejezte az építkezést.

A per, melyről már most látható, hogy akár még évekig is eltarthat, júniusban folytatódik Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!