Közélet

2007.04.10. 10:32

Húsvét napján lementünk hídba - Illetve elmentünk a hídra - Képgalériával

Mint arról tegnap írtunk, hajnalban tűz ütött ki a lajosmizsei nyúlfeldolgozónál. Az Olívia Kft-nél keletkezett lángok oka még ismeretlen.

P. S.

A svájci érdekeltségű cég éjszakai őre lett figyelmes a füstre, aki azonnal tette a dolgát. A négyes fokozatú, kiemelt riasztással a helyi önkéntes tűzoltókon kívül  Dabasról, Kecskemétről, Ceglédről, Kiskunfélegyházáról több kocsival érkeztek a lánglovagok, összesen harmincöten. A lángok a csomagolóanyag-raktárban csaptak fel.

Az üzemépület-együttes majd közepén lévő tömbben minden éghető anyag megssemisült. A megyei katasztórafavédelmi igazgatóság veszélyhelyzeti felderítő csoportja a füsttel telített térben ellenőrző méréseket végzett. Szerencsére semmilyen veszélyes anyagot nem találtak a levegőben – tudtuk meg a helyszínen Szatmári Imre polgári védelmi alezredestől.

A helyszínen voltak a mentők, a gázszolgáltató emberei, felkészülve az esetleges segítségre. Több olíviás alkalmazott is megérkezett az üzemhez, hogy felajánlják segítségüket, de civilek nem mehettek a tűz közelébe.
 
Szerencsés Pál helyi tűzoltóparancsnok tegnap délután elmondta: a tűzoltó munkát visszaminősítették kettes, kiemelt fokozatúra. A fővárosból megérkezett az úgynevezett légzőbázis: palackok sokaságával látták el a lánglovagokat, hiszen a füst még mindig nagy volt.
 
Az 1200 négyzetméteres raktár lemezei között égő hőszigetelő habról a vágó, a csomagoló, a daraboló, az előhűtő és a mélyhűtő üzemrész paneljaira is átterjedt a tűz. Az elektromos kapcsolószekrények is tönkrementek. Vagyis minden bizonnyal egy ideig nem lesz termelés az 1991 óta folyamatosan üzemelő Olíviánál.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!