Közélet

2007.04.25. 10:32

Gergely Alexandra-díj: évente ítélik meg hétköznapi, fontos tettért

Megható történet. Ha nem ragadta volna el a halál a nagykorúság küszöbén, februárban, Gergely Alexandra április 20-án ünnepelte volna tizennyolcadik születésnapját.

K. L.

E napon több százan emlékeztek meg róla a könyvtárban. Az est vendégei Vujity Tvrtko és Szenczy Sándor, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat igazgatója bejelentették: az Ewing-kórban elhunyt kislány nevével fémjelzett emlékdíjat hoznak létre.

Gergely Alexandra ugyanis súlyos betegsége ideje alatt, csaknem két éven keresztül elektronikus naplót (blogot) írt. Harmincezer olvasójával osztotta meg érzéseit, álmait, egy máig létező közösségformáló erőt közvetített.

Ezért döntött úgy a jótékony adományokra számító riporter, Baja alpolgármesterének unokatestvére, hogy Alexandra születésnapján olyan személynek ítélik majd oda a díjat évente, aki hétköznapinak tűnő, ám felejthetetlen cselekedeteivel, tartósan összeköti, összehozza az embereket. Az emlékdíj kezdeményezője, valamint a város – Búcsú Lajos alpolgármester bejelentése szerint – 100-100 ezer forinttal indította el az adakozást.

A műsoros est végéig a kihelyezett urnában 335 ezer forint gyűlt össze, amit a család 400 ezerre egészített ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!