Közélet

2007.04.04. 13:56

Fogynak a pazarló fűtésű lakások megyénkben is

Az önkormányzati és területfejlesztési minisztériumban döntöttek a tavaly benyújtott, úgynevezett panelprogram pályázatok harmadik csomagjáról. A pályázaton Bács-Kiskun megye városainak összesen 165,7 millió forintot sikerült megszerezniük.

T. V.

Az energiatakarékossági programban az iparosított technológiával épült és legalább négylakásos házak felújítására ad támogatást az állam és az önkormányzat. A költségek egyharmadát kell a lakóknak megfizetniük. A pénzzel a lakóépületek közvetlen környezetét is korszerűsíteni lehet, tehát utakra, játszóterekre, parkokra is lehet költeni.

Az idén országosan 481 pályázat kapott támogatást a harmadik csomagban, mintegy 5,7 milliárd forintos vissza nem térítendő állami forrással. Ebből 24 ezer lakás felújítását lehet megvalósítani. A három csomagban összesen benyújtott pályázatok így tízmilliárdos állami pénzhez jutottak, s ezáltal 50 ezer lakás felújítása finanszírozható.

Baja - 120 - 48,0

Kecskemét - 549 - 96,6

Kiskunhalas - 43 - 13,6

Kiskunfélegyháza - 31 - 7,5

Forrás: ÖTM

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!