Közélet

2007.04.03. 15:48

Érettségi, lábtörés, egyetem

Megmarad a diákok egészségbiztosítási jogviszonya az érettségi és az egyetemi tanulmányok elkezdése közötti három hónapban - jelentette be az egészségügyi miniszter kedden Budapesten.

MTI

A részleteket kormányrendeletben rögzítik majd - mondta Molnár Lajos a Fiatal Baloldal és az Új Generáció elnökével folytatott tárgyalása után az újságíróknak.


A jogviszony meglétét az érvényes diákigazolvánnyal ellenőriznék.

Április 1-től ellenőrzik, hogy van-e a betegnek érvényes biztosítása

A háziorvosoknál és a kórházakban hétfőtől ellenőrzik, hogy a hozzájuk forduló betegek fizetik-e a tb-t. Az ellenőrző rendszer azonban egyelőre több helyen nem működik. Az OEP ezt azzal indokolta, hogy az intézményeknek idő kell, hogy az ellenőrzésbe technikailag belerázódjanak. A kórházak szeptemberig, a háziorvosok decemberig ússzák meg retorzió nélkül, ha elmulasztják ellenőrizni a jogviszony létét. Ha a határidő után se teszik meg, akkor a betegellátás után járó pénznek csak a 90 százalékát kapják meg.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!