Közélet

2007.04.20. 08:29

Egy tévésorozat hódító Botondja

Vajon kit csókol meg Botond? A Barátok közt rajongói hamarosan megtudhatják… Magdi anyus „újdonsült” unokája alig került képernyőre máris hódít a lányok körében.

S. H.

– Mielőtt bekerültél, nézted a sorozatot?
– Az osztálytársaimmal gyakran kitárgyaltuk a Berényi család életét. Gimnazistaként folyamatosan nyomon követtem a történéseket, bár korábban magam sem gondoltam, hogy egyszer részese leszek.
 
– Szinte ismeretlenül kerültél a színészberkekbe, a Mátyás térre. Milyen élményekkel gazdagodtál az elmúlt rövid időben? – Soha nem állt messze tőlem a színészet, hiszen nagybátyám, Kállóy-Molnár Péter által mindig is nyomon követtem a magyar filmes és színházi világot. Néhány hét után azonban elmondhatom: fantasztikus érzés a Barátok közt csapata tagjának lenni. Semmihez sem hasonlítható élmények váltak életem részeivé, és fantasztikus emberekkel ismerkedtem meg, barátkoztam össze.

– Hogyan kerültél képernyőre?
– Még 2004 decemberében jelentkeztem egy castingra: Vadász Feri szerepére keresték a megfelelő színészt. Akkor nagyon jól szerepeltem, de mégsem én kerültem ki „győztesként”. Azt mondták akkor, hogy jó vagyok, de túl fiatal a szerepre. Majd teltek a hónapok, évek, míg tavaly májusban behívtak egy újabb szereplőválogatásra, Botond szerepére. Ezúttal én lettem a kiválasztott. A forgatásokat 2006 decemberében kezdtem meg, a nézők ez év február 26-án láthattak először.

– Mennyiben változott az életed a forgatások óta?
– Elkezdtem a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláját. De időközben rájöttem: sokkal közelebb áll hozzám a kommunikáció és a marketing, így váltottam. Ebben természetesen közrejátszott az is, hogy a Barátok közt produkcióval hoszszabb szerződést kötöttem.

– Milyen plusz munkával jár a forgatás?
– Amellett, hogy a szerepem szövegét meg kell tanulnom beszédtechnikai órákat veszek, amely nagyon jó, és szerintem a nézők is érzékelik.

– Lámpalázas vagy a forgatásokon?
– Eleinte hatalmas drukk volt bennem, amely érthető is, de mindez mára már a múlté, és teljesen természetes, hogy kamera előtt állok. Mélyvízbe dobtak, de úgy érzem megállom a helyem.

– Melyik a legmeghatározóbb emlék számodra, mióta elkezdted a forgatásokat?
– Talán az első csókjelenetem. Bár ezt még a nézők nem tudhatják, így maradjon is titok, ki lesz a szerencsés hölgy…

– Negatív szerepet alakítasz, milyen érzéssel tölt el?
– A való életben, nem olyan vagyok mint Botond, de alapvetően mindenkiben benne van a jó oldal és a rossz is. Így a csínytevést könnyű eljátszani, sőt számomra nemcsak kihívás, de élvezet is. Ráadásul a legtöbbször olyan színésztársak mellett kell játszanom, akik a sorozatban is inkább a rossz fiú oldalát testesítik meg, mint Kertész Géza vagy Bartha Zsolt. Sokat tanulok tőlük is, így még hitelesebben alakíthatom Kertész Botondot.

– A többiektől is tanultál?
– Mindenkitől egy keveset. Próbálom ellesni a gesztusaikat, amelyeket saját szerepemben kamatoztathatok a saját karakteremnek megfelelően.

Hári Richárd

Születésnap: július 1.

Horoszkóp: Rák

Kedvenc együttese: 50 Cent, más igényes zenék

Saját volt együttese: Jaric

Szabad idő: Pihenés, bulizás, kirándulás.

– Felismernek már az utcán? Vannak rajongóid?
– Pest közelében, Ürömön élek a szüleim szomszédságában, egy kis faluban, ahol szinte mindenki ismer régóta. Ez nemcsak a település kicsinységéből adódik, hanem annak is köszönhető, hogy egy barátommal közös zenekart alapítottunk. Ő sajnos idén januárban balesetben elhunyt, de közös szerepléseinket sokszor láthatták az ürömiek, sőt az ürömi breakcsapat tagja is voltam évekig. A szerepemnek köszönhetően azonban már Budapest utcán is felismernek, de szívesen adok autógrammot bárkinek, és ha időm engedi beszélgetek is a rajongóimmal.

– A Barátok közt fiatal színészeivel milyen a kapcsolatod?
– Hamar összebarátkoztunk, jól kijövünk. Többször voltunk már közösen szórakozni.

– Régi barátaid megmaradtak?
– Természetesen tőlük sem szakadtam el, sőt örömmel mutatnak be ismerőseiknek, akik szintén nyomon követik a sorozatot.

– Szüleid támogattak?
– Az első perctől fogva. Anyu korábban is nézte a sorozatot, de ma már Apu is mindig ott ül a tévé előtt.

– A forgatások miatt mennyi szabadidő marad?
– Egyelőre könnyen be tudom osztani az időmet. Vannak napok, amikor több órát töltök a stúdióban, de akadnak olyan napok, amikor teret engedhetek kedvenc kedvteléseimnek, mint az úszás, futás, kirándulás, küzdősportok és a gitározás.

– És a lányok…
– Nincs most igazán időm komoly kapcsolatra, jól érzem magam így is, de ha jön a szerelem, nem fogok ellenállni.

– Milyen számodra az Igazi?
– Sosem volt gondom a lányok terén, de a szívemet nehéz elnyerni. Nekem egy lányban a szeme a legfontosabb, amely nagyon sok mindent elárul. Emellett szeretem, hogy ha a lány toleráns, kedves és odaadó. Nincs határozott kedvenc típusom, de talán a latinos típusú lányok vonzanak leginkább.

– Mik a terveid?
– Huszonegy évesen a túlzott jövőben nem tervezek. Szeretnék lediplomázni, és továbbra is színészkedni. Egyszer szeretném magam a színházba is kipróbálni, de ennek még nem jött el az ideje.

 


Horoszkóp: Rák

Kedvenc együttese: 50 Cent, más igényes zenék

Saját volt együttese: Jaric

Szabad idő: Pihenés, bulizás, kirándulás. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!