Közélet

2007.04.04. 16:39

Egy drága pillanat: 90 ezer forint

Címkék#Bűnügyek

Ellopták egy Ballószögi asszony táskáját amikor felügyelet nélkül hagyta ott bevásárlókocsiban. A bűnügy – amelyben 90 ezer forintos kára keletkezett a nőnek – sajnos tipikusnak mondható, így tanulságokkal teli.

Noszlopy

- Csak néhány pillanatra hagytam ott a bevásárló kocsiban a táskámat. Amikor árut pakoltam oda – panaszolta utóbb a 48 éves asszony a rendőrségen.

Mindez vasárnap 14:30 és 14:45 között történt, amikor nagy számban voltak vásárlók a későbbi károsult körül. Ez a pillanat azonban éppen elegendő volt a tolvajnak, aki kivette és elvitte a táskát. Nem zavarta még a tömeg sem.

A táskában a következők voltak: egy erszény, 25 ezer forint készpénz, egy 15 ezer forintot érő mobiltelefon, 3 600 forintos feltöltőkártya és egy 2 ezer forintos szemüveg. Valamint egy bankkártya, amivel azonnal a Petőfi Sándor utcába rohant a tolvaj.

Így a károsult asszony 15:00-kor már hiába is tiltotta le a kártyát, már arról tájékoztatta a bank telefonos ügyfélszolgálata, hogy öt perccel korábban, 14:55-kor leemeltek 40 ezer forintot a számlájáról. (Ami egyébként egyértelműen arra utal, hogy a bankkártya mellett volt a titkos PIN-kód is egy cetlin).

A ballószögi asszony kára 90 ezer forint. Pedig csak egy pillanatra nem figyelt oda…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!