Közélet

2007.04.21. 11:01

Csempészt fogtak Tompánál

Címkék#Bűnügyek

Félmillió forint értékű régiségeket találtak a vámosok a tompai határátkelőnél egy német férfinél.

Noszlopy

A tompai Vámhivatalnál a tegnapi napon jelentkezett belépésre egy német  férfi, egy Mercedessel. A pénzügyőrök kérdésére elmondta, hogy bejelenteni való árut nem hozott magával.
 
A vámosok az utas nyilatkozatát elfogadták, azonban tételes vámvizsgálat mellett döntöttek. A vizsgálat során  a férfi kabátjának belső zsebében lévő papírzsebkendőtartó tasakból 17 pénzérme, a további zsebekből két gyűrű és egy díszgomb került elő. A Mercedes hátsó ajtajának rekeszében egy-egy oroszlánfejes dísztárgyat, pipavéget, szobor töredéket, valamint a kesztyűtartóban 104 ruhadíszt, illetve a vezető és hátsó ülés között elhelyezett kartondobozban füstölőket, csengőt, tolltartót, üveg tintatartót, dohány szelencét, bross tűt  találtak elrejtve.

A Szegedi Móra Ferenc Múzeum szakértőjének előzetes szakvélménye alapján a megtalált tárgyak a kultúrális javak körébe tartoznak.
A vámhivatal a fél millió foint értékű régiségszállítmányt lefoglalta, valamint a férfi ellen csempészet miatt feljelentést tett a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozóhivatalánál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!