Közélet

2007.04.17. 08:11

Bajban vannak az IL Ferrosok

Három hónapig ugyan nem fizet az autóreklámos IL Ferro, ugyanakkor megkövetelik autós partnereiktől, hogy továbbra is meg kell jelenjenek a havi szemléken – panaszolják a cég Bács-Kiskun megyei ügyfelei. Mivel Kecskeméten nincs a cégnek irodája, ezért Budapestre, vagy Szolnokra kell utazniuk a Bács-Kiskun megyeieknek.

Noszlopy

Az autóreklámos cég a múlt csütörtökön jelentette be, hogy fizetési problémái miatt élni kíván a szerződésben egyébként biztosított három hónapos szerződés-felfüggesztési jogával. Mint korábban megírtuk: több száz Bács-Kiskun megyei autótulajdonost érintettek már eddig is az IL Ferro pénzügyi gondjai. Vannak, akik már a februári pénzüket sem kapták meg, most pedig arról értesültek, hogy legkorábban – talán – július végén kaphatnak majd megint pénzt az IL Ferrotól.
        
- Nekem azt mondta a budapesti ügyfélszolgálati irodában egy hölgy, hogy a felfüggesztés idejére az autóm mindkét oldaláról távolítsam el a reklámmatricákat. Azonban a kocsi elején ott kell maradnia az IL Ferro-logónak, és továbbra is meg kell majd jelenjek a szokásos havi gépjárműszemlén – panaszolta a kecskeméti Kun István, aki novemberben szerződött le a céggel.
         
Az IL Ferro ellen egyébként – a korábbi hírekkel ellentétben – jelenleg nem folytat nyomozást a rendőrség. Szentendrei Andrea, a BRFK helyettes szóvivője ugyanakkor elismerte, hogy többen is megkeresték a hatóságot a céggel kapcsolatban.

Bács-Kiskun megyében ilyen bejelentés eddig még nem történt – tudta meg a Baon.hu tudósítója Mihályné Bornemisza Eleonórától, a megyei főkapitányság szóvivőjétől. Mihályné hozzátette: mivel az IL Ferronak nincs Bács-Kiskun megyében irodája, ezért a bejelentők – ha lennének is ilyenek a megyében – egyébként is az irodák működési területén illetékes rendőrségeket kell esetleges panaszukkal felkeressék. 

Profi szerződés

Az általunk megkérdezett jogászok véleménye szerint egyébként nehéz lesz a dolga annak az autótulajdonosnak, aki az IL Ferronak befizetett 180 ezer, illetve 333 ezer forint regisztrálási díjat vissza akarná esetleg kapni. A cég által kötött szerződés ugyanis profi munka és könnyű „kiugrási” lehetőséget adnak az IL Ferronak. A szerződést tudniillik „bármely fél – az autós vagy az IL Ferro - 30 napos felmondási idővel felmondhatja”. Egy másik pontban pedig a mostani helyzetről intézkedett az előrelátó szerződéskészítő. Eszerint: „A szerződés 3 hónapra felfüggeszthető, amely időszakra a havi díj nem kerül folyósításra, azonban a két éves időtartamba se számít bele.”

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!